Jäikö avaimet kotiin?

Etusivu » Asukkaalle » Avainturvahenkilö

Voit tilata ovenavauksen taloyhtiösi kiinteistöhuollon palvelu/päivystysnumerosta. Numerot löytyvät pääsääntöisesti kiinteistön ulko-ovista. 

Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Ovi voidaan avata vain talonkirjaan/väestötietojärjestelmään asukkaaksi merkitylle henkilölle.

Avainturvahenkilö

Meillä avaimista vastaava henkilö on Sampsa Sottila, joka toimii meillä turvasuojaajana ja vastaavana hoitajana.  

Hän luovuttaa käyttötarpeen mukaan avaimet kuittausta vastaan ja seuraa palautuksia. 

Avaimet säilytetään hälyttimillä suojatussa tilassa, johon pääsy on valvottua. Avainturvakaappimme on kiinnitetty seinän rakenteisiin ja täyttää standardivaatimukset. Autoissamme avaimia kuljetetaan lukituissa säilytyslaatikoissa ja käytettäessä avain on aina haltijan välittömässä hallussa.

Lukitus-, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmien asentaminen luvanvaraiseksi ->

Avainturvallisuus vai lukitusturvallisuus?

Avainturvallisuus on eri asia kuin lukitusturvallisuus.

Sen ylläpito vaatii ennen kaikkea vastuullista asennetta. Liian monessa taloyhtiössä avainturvallisuus päästetään rempalleen niin, ettei tilanteen korjaamiseksi ole tehtävissä muuta kuin kallis lukkoremontti.

Turvallisuuskysymyksissä puhutaan usein suureen ääneen varmuuslukoista eikä siitä missä ovat avaimet, joilla lukoista kuljetaan.

Monessa taloyhtiössä keskeinen motiivi tehdä lukitusremontti on se, että avainturvallisuus on surkealla tolalla. Tilanteeseen on jouduttu, koska avaimia on jaettu vuosien mittaan leväperäisesti milloin kenellekin pyytäjälle ja ainoa kirjanpito on epämääräiset harakanvarpaat arkistokaapin perälle hautautuneessa kansiossa.

Pahimmillaan teillä tietymättömillä on usein vahvoja avaimia, kuten yleis- ja huoltoavaimia.

Kun avainhallinta hoidetaan oikein, eivät kiinteistön ylläpidossa tapahtuvat muutokset, kuten siivousfirman ja huoltoyhtiön tai näiden henkilökunnan vaihtuminen, horjuta saavutettua turvallisuustasoa.

 

Onko sinun avainhallintasi kunnossa?

Asiasta kannattaa ottaa selvää. Selvitä, miten asia hoidetaan sinun organisaatiossasi, kiinteistössäsi tai palveluntuottajallasi. Onko laatutaso riittävä, ja tukeeko toimitapa investoinnin mahdollisimman pitkää elinkaarta?

Asiantuntevalla avainhallinnalla varmistetaan lukitusjärjestelmäinvestoinnin pitkäkestoisuus

Millä tavalla puutteet avainturvallisuudessa saattavat ilmetä taloyhtiöissä?

Esimerkiksi niin, että yhteisissä tiloissa saattaa liikkua luvattomia vieraita, avaimet ovat vanhoja eli niitä voi teettää vapaasti, porraskäytävien ulko-ovet ovat auki eikä lukkoja huolleta säännöllisesti. Lukitusjärjestelmät (sekä mekaaniset että sähköiset tai muut vastaavat lukot) avaimineen muodostavat perusjärjestelmän, jonka kunnossapidosta vastaa yhtiö eli lukitusjärjestelmän huoltoon ja ajantasaistamiseen kannattaa panostaa.

Lukkosarjoituksen uusimista on hyvä harkita säännöllisin väliajoin ja esim. ison korjaushankkeen jälkeen, jolloin avaimia saattaa olla ajautunut usealle eri taholle.

Tärkeä avainturvallisuutta edistävä dokumentti taloyhtiöissä on lukitussuunnitelma. Suunnitelmasta käy ilmi kaikki kiinteistön lukot ja avainmäärät eli sen avulla tiedetään, millainen lukko on asennettu mihinkin oveen. Lisäksi siitä käy ilmi, mihin kaikkialle tietyllä avaimella pääsee eli esimerkiksi A-rapun avaimella pääsee myös B-rappuun, sillä siellä sijaitsee yleinen pesutupa.

Avainhallinnan perusedellytys on, että jokainen avain on leimattu yksilöivällä tunnuksella. Avaimeen ei tietenkään merkitä asuntoa, jonka oveen se sopii. Laadukkaassa lukitussuunnittelussa leimaus tehdään epäkronologisesti siten, ettei satunnainen löytäjä osaa yhdistää avainta ja lukkoa toisiinsa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot